✔️ آموزش بورس – آموزش جامع بورس 100% | حمید فروغی

یادگیری یک دانش جدید در ابتدا امری پیچیده و گنگ به نظر می رسد چرا که در ابتدا با حجم زیادی از ناشناخته ها رو به رو می شوید. همین امر می تواند موجب گمراهی، ترس و در نهایت پشیمانی شما بشود خصوصا زمانی که بدون داشتن اطلاعات کافی در این بازارها قدم می گذارید.
ولی در صورتی که روی مهارت های خود سرمایه گذاری کنید و آموزش صحیح ببینید، متوجه سهولت سیستم بازارهای مالی از جمله بازار بورس می شوید.
آموزش بورس
یکی از انواع بازار های مالی بورس (stock market) است. که دارایی بصورت سهام و اوراق مشارکت خرید و فروش میشود. خرید بخشی از سهام یک شرکت به معنی این است که شما در سود و همچنین زیان آن شرکت سهیم هستید.
همانطور که می دانید در سرمایه گذاری، ریسک از دست دادن سرمایه همواره وجود دارد و ریسک یک سرمایه گذار از طمع، نداشتن اطلاعات کافی و بی تجربگی ناشی می شود.
حمید فروغی تحلیلگر بازارهای مالی از سال 93 در این بازار شروع به کار کرده و بعد از طی کردن تجربه های تلخ زیاد، توانست راه و روش کسب ثروت از این بازار را بفهمد. اکنون به آموزش بورس از صفر و هر آنچه نیاز است که درباره بورس بدانید میپردازیم.
چرا سرمایه گذاری کنیم؟
برای مثال اگر شما ده میلیون تومن پول دارید و قصد خرید یک کالای خاص را دارید، تنها در همین زمان می توانید آن را تهیه کنید و بعد از شش ماه الی یک سال احتمالا دیگر نمی توانید آن کالا یا خدمات را با همان مبلغ تهیه کنید. چرا که تورم در کشورمان ایران بسیار بالا است و متاسفانه ارزش پول همواره در حال کاهش میباشد.
به همین دلیل بدترین نوع سرمایه گذاری در ایران پس انداز به شکل نگهداری پول نقد و سرمایه گذاری در بانک ها به قصد کسب سود می باشد. بنابراین هر فرد برای حفظ اعتبار و ارزش پول خود لازم است که به شکل صحیح سرمایه گذاری کند.
چرا در بورس سرمایه گذاری کنیم؟
سرمایه گذاری در بازار بورس مانند انواع دیگر سرمایه گذاری ها خطرات خود را به همراه دارد.
متاسفانه در سال 99 به دلیل تبلیغات گسترده، افراد زیادی به قصد کسب سود در کوتاه مدت وارد این بازار شدند اما به دلیل ریزشی که در پی یک رشد بی رویه و بی منطق اتفاق افتاد، افرادی که بدون داشتن دانش و تجربه کافی وارد این بازار شده بودند قسمت زیادی از سرمایه خود را از دست دادند.
دستکاری ها و برخی خبرهای ضد و نقیض و اتفاقاتی که افتاد باعث شد که بسیاری از افراد اعتماد خود را نسبت به بازار بورس از دست بدهند و در پی زیان های بسیار با یک خاطره تلخ این بازار را ترک کنند.
اما فعالیت در بازار بورس نیز مانند تمامی بازارهای مالی نیازمند دانش و تخصص و تجربه می باشد و بسیار مهم است که شما با دید معامله گری وارد این بازار شده اید یا سرمایه گذاری و شاید هر دو.
اگر دید معامله گری دارید دانش تحلیل تکنیکال و اگر قصد سرمایه گذاری دارید دانش تحلیل بنیادی برای شما کاربردی تر خواهد بود اما اگر به دنبال بهترین نتیجه هستید استفاده از هر دوی آن ها به شما پیشنهاد می شود.
در کنار تحلیل تکنیکال و بنیادی، مطالعه و رصد اخبار سیاسی و اقتصادی مرتبط با بازار بورس و همچنین درک اقتصاد کلان قطعا به دید تحلیلی شما کمک شایانی خواهد کرد.
به دلیل داشتن تعداد زیاد سهام شرکت نیازمند دانش و اطلاعات کافی از صنایع شرکتها و شرایط اقتصادی است. عموما همه افراد به دنبال سرمایه گذاری در جایی هستند که سود بیشتری را داشته باشد. همچنین شفافیت اطلاعات درباره سرمایهگذاری هدف، سرعت و سهولت نقدشوندگی سرمایه نیز بسیار حائز اهمیت می باشد. بطور خلاصه موارد زیر در انتخاب نوع سرمایه گذاری برای ما مهم است:
- سود دهی(DPS) بیشتر نسبت به سایر روشهای سرمایهگذاری
- اطمینان خاطر از لحاظ قانونی بودن روش سرمایهگذاری
- حفاظت دربرابر تورم سهام شرکتها
- آگاهی و شفافیت از بازار هدف در هر زمان
- قابلیت نقدشوندگی سریع و راحت
انواع بورس
بورس اوراق بهادر
در این بورس معاملات در اموالی مانند سهام، اوراق مشارکت و… میباشد. بازار خرید و فروش اوراق بهادر که در کشورمان ایران بصورت رسمی و دائمی است که بورس اوراق بهادر نام دارد.
بورس کالا
بازاری است که در آن خرید و فروش یک کالای خاص انجام می شود. در بورس کالا معمولا مواد اولیه و خام مورد معامله قرار می گیرد. و با نام همان کالای خاص شناخته می شود. مانند: بورس برنج
بورس انرژی
بورس انرژی در ایران از سال 1391 آغاز شده است که با هدف شفاف سازی در بازار و کشف قیمت دقیق حاملهای انرژی و رفع موانع آن است.
بورس مسکن
در این بورس که از سال 1399 در ایران آغاز شده سهام خرید و فروش املاک و مستغلات انجام می شود.
بورس ارز
همانطور که می دانید بورس ارز شامل کلیه بازار خرید و فروش پول های خارج میباشد.
حداقل سرمایه برای بازار بورس
این سوال برای افراد تازه وارد کنجکاو کننده است که با چه مبلغی می توان وارد بازار بورس بشوند.
برای ورود به این بازار حداق 500 هزار تومن لازم است تا سهام شرکت های کوچک و شرکت هایی که محدودیت ورود را ندارند می باشد. برای سرمایه گذاری مبلغ حداکثری وجود ندارد و می توانید چندین میلیارد را برای این کار در نظر بگیرید.
سود در بازار بورس
سود دهی در بورس به صورت درصدی است. و میزان آن بر اساس حجم سرمایهای که در آن گذاشتید متغییر است برای مثال درصد سود در یک سهام 10 درصد می باشد و شخصی که یک ملیون سرمایه گذاشته مبلغ 100 هزارتومان و کسی که 10 ملیون سرمایه گذاری کرده مبلغ یک ملیون سود را خواهد برد. این موضوع برای ضرر سهام نیز مشابه میباشد.
روش های معامله گری:
- معامله گری روزانه: این روش نیاز به تخصص و البته تجربه بالا دارد و سود دریافتی بصورت روزانه و ساعتی دریافت میشود.
- معاملهگری بلند مدت: در این روش هدف گذاری در معاملات بلند مدت است و در بازه زمانی 5 ماه ، یکسال و بیشتر میباشد.
پیش نیاز معاملات در بورس
شاید برایتان جالب باشد که تحصیلات هیچ ربطی به سرمایه گذاری در بورس ندارد و با مدرک زیر دیپلم هم می توانید در این بازار رشد و پیشرفت کنید. شاید تنها فرق شما با کسی که در رشتههای مالی و بورس تحصیل کرده، ندانستن اصطلاحات بازار مالی است که شما می توانید با آموزش و شرکت در دوره های معتبر این ضعف را جبران کنید.
10 اصطلاح معروف در بورس:
1.شاخص کل
در بورس پایتخت کشور یعنی تهران شاخص بازدهی یا شاخص قیمت بصورت نقدی است که به TEDPIX معروف میباشد. این همان شاخصی است که در اخبار و رسانه ها صحبت می شود و جزو پرکاربرد ترین شاخصها است.
این شاخص به منظور سود سهام شرکتها و سطح کلی قیمتها در بورس میباشد. به عبارت دیگر تغییرات شاخص کل بورس یعنی اینکه سرمایه گذاران با چه میانگین بازدهی همراه میشوند.
2.تحلیل تکنیکال (Technical Analysis)
این تحلیل از طریق مطالعه آمارهای فعالیتی در بازار بورس و قیمت و تجربههایی از معاملات در پی یافتن الگوهایی برای یک هدفگذاری و سود دهی می باشد.
3.تحلیل بنیادی (Fundamental Analysis)
این دسته از تحلیلگران به دنبال ارزش و ماهیت هر سهم میباشند. و با مطالعه و تحقیق از وضعیت مالی شرکتها و وضعیت اقتصاد و صنعت کشور میپردازند.
4.ارزش ذاتی (Intrinsic Value)
در رشته های مالی به ارزش یک دارایی و سهام گفته می شود که همه ابعاد بیزینس از قبیل پتانسیل رشد و سوددهی شرکت ها در آینده را شامل میشود.
5.سبد سهام یا پُرتفوی
همانطور که از نامش پیداست یعنی مجموعهای از سهام یا داراییهایی که یک سرمایه گذار خریده است. هدف از ایجاد سبد سهام تقسیم ریسک در سرمایه گذاری بین چند سهم است. به زبان ساده سود دهی یک سهام می تواند ضرر سهام های دیگر را جبران کند.
6.صندوق سرمایه گذاری
با تجمیع گروهی از متخصصین سرمایه گذار و داشتن منابع مالی گسترده تلاش می کنند تا امکان ورود سرمایه گذاران با حداقل سرمایه را فراهم نمایند.
سامانه کدال مرجعی کامل است از شرکت های پذیرفته شده در بازار بورس
کدال مخفف عبارت comprehensive database of all listed companies می باشد.
8.نماد در بازار بورس
نماد استفاده از یک نام خلاصه و نشانه است تا شرکت ها به سهولت شناسایی بشنود. برای مثال شرکت پالایشگاه نفت بندر عباس با نماد (شبندر) در بازار بورس و معاملات شناخته میشود.
به طور کلی حرف اول در نماد نشان آن صنعت و حرف دوم خلاصه ای از نام شرکت می باشد.
9.ضریب بتا (β)
ضریب بتا یک معیار برای میزان ریسک سیستماتیکی است که بر اساس داده های آماری به دست میآید.
10.اوراق بدهی اسناد
اوراق بدهی یا اوراق بهاداری اینگونه است که شرکت انتشار دهنده متعهد میشود تا مبالغی را بر اساس بهره سالانه و در زمانهایی مشخص به دارنگان آن سهام پرداخت کنند.
دیدگاهتان را بنویسید